Профспілка працівників освіти і науки міста Херсона стурбована намірами звуження прав громадян України на безоплатну освіту, медичне забезпечення, зниження освітнього рівня молоді.

Висловлюємо протест проти зменшення заробітної плати педагогічних працівників, скасування надбавок за вислугу років, доплат за виконання обов’язкових видів педагогічної роботи.

Ми виступаємо проти запровадження обов’язкового дев’ятирічного навчання, позбавлення початкових класів харчування, студентівотримання стипендій.

Рада Профспілки звернулась з листами до Прем'єр-міністра України Яценюка А. П.,  Голови комітету Верховної Ради з питань освіти Гриневич Л. М., Міністра фінансів України Яресько Н. І.,  Міністра освіти і науки України Квіта С. М..

Профспілка працівників освіти і науки м. Херсона

73000, м. Херсон, вул.Суворова,6, тел. (0552) 263-301

Прем'єр-міністру України

Яценюку Арсенію Петровичу

Шановний Арсенію Петровичу!

Працівники освіти і науки міста Херсона дуже занепокоєні появою інформації в ряді ЗМІ відносно значного зниження соціальних гарантій.

А саме:

1.    Підвищення педагогічного навантаження педагогічних працівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів (з 18 годин у 2014 році до 22 годин у 2016 році) та дошкільних навчальних закладів ( з 30 годин до 36 годин у 2020 році) – це призведе до того, що близько 90 тис. досвідчених працівників освіти залишиться на вулиці.

2.    Відміна доплати за класне керівництво та перевірку зошитів.

3.    Підвищення пенсійного віку та страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугою років.

4.    Підвищення порогу індексації з 101 до 103 відсотків.

5.    Скорочення розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності з 100 – 60 % заробітної плати до 80 – 45 %.

6.    Відміна фінансування за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності санаторно-курортного лікування.

Запровадження таких змін до законодавчих актів призведе до великої соціальної напруги в галузі освіти, погіршення мікроклімату в колективах та можливості загальнонаціонального страйку, адже лише посадовий оклад, особливо для молодих спеціалістів не забезпечить не тільки побутових потреб, а навіть достатнього харчування.

Надіємося на розуміння з боку Кабінету Міністрів.

З  повагою,

Голова   Профспілки                                                                                                                                                       Г.М. Грівняк

Виконавець: юрист  Профспілки Кирилла Д.О

16 Грудня 2014 у 11:14